fredag 20 maj 2011

6 små svartvita mirakel

Nu har det äntligen hänt ... Jissa har valpat! Andra natten som jag sov nere vid valplådan så hände det jag väntat på så många veckor. Första valpen kom i min "säng" kl 03:22, blött o fint blev det. Men så fort Jissa tvättat rent den så flyttade vi in i valplådan. Valpningen gick fint och hon är duktig. Hon sliter inte i navelsträngen utan tuggar lugnt av den, slickar i gång valparna ordentligt.  Jag behövde bara göra en enda insatts och det var en valp som behövde hjälp med att få ut fostervatten o slem, den mår alldeles utmärkt nu.
Svara är så nyfiken på vad som hänt men hon får onda ögat av Jissa och vågar inte gå in till valparna och det ska hon inte heller....hennes tid som lektant kommer.


När klockan var 7:30 så trodde jag att det var slut på valpar och gick för att dricka kaffe, var ju lagom pigg efter varit vaken sedan 3 och blivit väckt av Jissa 15 gånger före det! Jag kom på att Nelsons (pappan) matte o storasyster måste ju få se valparna och gick för att ta kort. Först fattade jag inte men sen räknade jag dem och då var det 6 stycken i stället för fem!!!!

Det blir tidig kväll för mig idag!

Hälsningar
En övertrött Jenny


3 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS till alla söta valpisar!! Skönt att allt gick bra. Nu kan jag lugnt åka iväg på Wachtelhundsutställning i morrn när jag vet att allt är ok;)))

  SvaraRadera
 2. GRATTIS med valpene, hvordan var kjønnsfordelingen da?

  SvaraRadera
 3. Så jätteglada och gratulerande vi är i Freijahuset. Lycka till i fortsättningen vi följer er på avstånd. Roligt med så många tikar. Massor av hälsningar från Nelsons mor och syster.
  Freija och Selma

  SvaraRadera