onsdag 25 december 2013

Julhälsningar

God Jul hälsar Topo!

Julhälsning och en underbart god lakritsburk kom från Alex!

Fenja & Faza julstökar i Trelleborg

God Jul från Fenja & Faza

God Jul från Mira i Gränna

Messi i julkulan

God Jul från Messi i Lagan

Och Messi på Öckerö hälsar God JulJulehilsen fra Pepper!    

I går satt husfar opp et tre i stuen! Og så satt han lys på det!! - Merkelig ting å gjøre. Alle snakker om at det snart er jul – det blir spennende å se hva det er for noe… Dette er noe av det merkeligste jeg har opplevd siden jeg kom hit til matmor og husfar.

- siden jeg kom hit… - nå har jeg vært her i 4 måneder - om 8 dager! Det har vært 4 spennende måneder, og jeg har lært mye.

Matmor og husfar sier jeg er verdens nydeligste, snilleste, klokeste, og vakre hund, og det er jeg selv enig i – jeg bruker ofte speilet i gangen til å se over utseende før vi skal ut å gå – for da sier alle jeg møter at jeg er en veldig vakker hund!
Og så spør de hva slags hund jeg er – ser de ikke at jeg er en Staby?
Matmor og husfar må stadig fortelle at jeg er en Staby – en Hollandsk fuglehund, hvor stor jeg blir, og hvor flink jeg er!
Forresten møtte vi en litt merkelig dame i sommer da vi var på fjellet – da hun så meg ropte hun "ein Frieser Stabij !!" og nesten kastet seg over meg. Hun snakket litt spesielt, men matmor sa hun var fra Holland, og at hun hadde hatt en hund maken til meg. Hun ville også vite om jeg hadde fått bukser??!

Og så har vi vært på valpekurs! Det var kjempegøy!
Mange store og små hunder- og folk.  Jeg tror jeg fikk matmor og husfar til å forstå hva jeg egentlig ville, selv om det tok litt tid.. Jeg har i alle fall dressert dem til at godbiter hjelper mye!
Det ble mye godbiter på kurset, for de syntes jeg var veldig flink.
Godbiter kan jeg lett skaffe meg - jeg løper litt vekk fra dem, og de roper "kom", og jeg løper tilbake til dem. Så får jeg godbit! Det er jeg veldig flink til.
Så nå har jeg lært dem at hvis de vil jeg skal gjøre noe, så sier de "sitt", "stå", "dekk", "bli", "på plass", og mange andre ting.

Etter valpekurset var vi på nytt kurs, det var mer slitsomt enn valpekurset, men matmor og husfar ble veldig flinke etter hvert.

Hjemme har jeg lært hvordan jeg skal få matmor eller husfar til å slippe meg ut i haven når jeg har lyst til det. Da setter jeg meg ved døren til terrassen. Hvis ingen av dem ser det, så lager jeg en liten "boff". Da hender det at de kommer. Hører de ikke det, lager jeg en stor "voff". Da kommer de!

Husfar sier at han og jeg skal begynne med jakt etter hvert, men jeg jakter litt selv jeg. For noen uker siden oppdaget husfar at jeg hadde tatt stand for en fugl ute i haven, og sa jeg skulle jage den opp. Det gjorde jeg, og opp fløy en stor fugl, som husfar sa var en fasan!

Ellers har jeg prøvd meg litt som elg-jeger. Jeg hadde med meg husfar i skogen, da jeg hørt noe foran oss. Da vi kom frem til et spor over stien vi gikk på, stilte jeg meg opp med nesen innover i skogen. Da husfar kom frem til meg, kikket han over meg, og kunne også se de tre elgene jeg hadde hørt og sett. Han sa jeg var veldig flink, - men jeg fikk ikke jage dem.

Etter jul har matmor sagt at vi skal på fjellet. Det gleder jeg meg veldig til!
Der kan jeg løpe fritt omkring, og følge etter mange rare lukter og lyder. Mange steder er det god utsikt – jeg liker å få overblikket!
Der har jeg også både matmor og husfar rundt meg hele dagen, og vi går masse på tur i fjellet, leker og koser oss veldig!

Men før det, så er jeg veldig spent på hva de skal med det treet de har satt inn i stuen..


Matmor og husfar har sagt at jeg må hilse masse til dere alle, både to- og firebente og ønske en riktig god jul og et godt nytt år !!


Mange julevoffer fra Pepper!!


PS
Atter en gang Jenny – tusen takk for at vi kunne få en fantastisk hund som Pepper!

 Yang hälsar God Jul från Trollhättan

God Jul från Finland hälsar Puntti


Nero från Whiskeykullen, foto från Hundforum i Örebro

Hoppas jag inte glömde någon bild nu, då får ni skälla på mig!

God fortsättning och Gott Nytt År alla Trazzeltazzar och andra hundvänner!

Kramar

Jenny Tarja och TrazzelgängetInga kommentarer:

Skicka en kommentar